Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Създаден е уникален компютърен шрифт с почерка на Васил Левски

...
Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Създаден е уникален компютърен шрифт с почерка на Васил Левски
Коментари Харесай

Създадоха уникален компютърен шрифт с почерка на Васил Левски

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: 

Създаден е уникален компютърен шрифт с почерка на Васил Левски и всеки искащ може да го употребява гратис, оповестиха основателите по БТВ " Тази заран ". 

" За почерка на Левски е присъща отмереност и ритмика. ", каза Стефан Пеев лингвист, създателна шрифтове. " Нямаме задоволително изследвания за историята и развиването на ръкописния почерк в България и прехода към скорописното писмо в края на 18-ти и 19-ти век ", добави той.  

Почеркът на Левски е резултат от 7 години труд, изясни Стоилка Арсова, шеф на " Националната картова и платежна скица ", БОРИКА АД.  

" Шрифтът може да се съобщи гратис на уебсайта на Националната картова и платежна скица. Нужно е попълване на съответните заявления за етичност. Имаме към 50 поръчки, това са хора от издателския бизнес, имаме представители на учебни заведения, читалища, графични дизайнери, хора от чужбина и други, които се вълнуват от българското. И други велики персони ще бъдат в програмата ", изясни директорката. 

" Всеки почерк е неповторим. То е като ДНК-то. Няма по какъв начин да го сбъркаш с почерка на различен човек. Нямаме задоволително изследвания обаче в историята и прехода към ръкописното писмо през 19-ти век ", добави Пеев. 

 

Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР